Opskrifter

Indbagt kalkunbryst med kartofler og salsasauce

Mandag, 11. august 2008af Redaktion
(4 pers.)Ca. 500 g kalkunbryst200 g hakket kalkun el. kylling1 æggehvide1 dl piskefløde1 bdt. basilikumSalt og peberLidt smørMarinerede kartofler600 g

(4 pers.)

Ca. 500 g kalkunbryst
200 g hakket kalkun el. kylling
1 æggehvide
1 dl piskefløde
1 bdt. basilikum
Salt og peber
Lidt smør

Marinerede kartofler
600 g Samsøkartofler
1 pasteuriseret æggehvide
1 tsk. dijonsennep
4 dl olivenolie
Ca. 2 spsk. hvidvinseddike
2 rødløg
½ bdt. radiser
4 spsk. hakkede valnøddekerner
1½ dl hakkede krydderurter, f.eks. purløg, persille, kørvel
Groft salt og peber

Salsasauce
2 løg
2 peberfrugter
2 dåser tomat
Hvidløg, chili, salt og sukker
Olie til stegning

Kør det hakkede kød i blenderen med salt, tilsæt æggehvide og derefter piskefløde, så det bliver en grødet masse. Smag til med salt, peber og basilikum. Smør ca. halvdelen af massen ud på smørsmurt bagepapir i 1 cm's tykkelse. Læg brystet på, smør det sidste fars på kalkunen og buk papiret rundt om og pres det godt fast, så det holder tæt.
Steges ved 180° i ca. 25 min., hviler ca. 30 min. og steger yderligere 10-15 min. Lad det hvile 10 min., inden det skæres i skiver. Basilikum kan skiftes ud med svampe, soltørret tomat el. andet.
Kartofler skrælles, koges og skæres i skiver. Æggehvide piskes sammen med sennep og salt og olien hældes i lidt efter lidt under stadig piskning. Smag til med hvidvinseddike og tilsæt evt. lidt mere vand, hvis marinaden er for tyk. Pil rødløgene og hak dem meget fint sammen med radiserne. Bland det i marinaden sammen med hakkede valnødder og krydderurter. Vend forsigtigt kartoffelskiverne i og krydr med salt og peber.
Til saucen renses løg og peber og skæres i tern. Sauteres i en gryde, hvorefter tomat tilsættes og det hele koges ind i ca. 10 min. Smages til med salt, sukker, hvidløg og chili.


Opskrift: Søren Ørum