Opskrifter

Indisk lammekarry

Mandag, 1. september 2008af Redaktion
(5-6 pers.)800 g lammekød i tern (bov, nakke el. kølle)1 spsk. tamarindpasta (findes i asiatiske butikker)2 tsk. gule sennepsfrø1 tsk. spidskommen2

(5-6 pers.)

800 g lammekød i tern (bov, nakke el. kølle)
1 spsk. tamarindpasta (findes i asiatiske butikker)
2 tsk. gule sennepsfrø
1 tsk. spidskommen
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. chiliflager
1 tsk. paprika
2 spsk. vineddike
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
2 tsk. friskreven ingefær
2 dl vand
1 tsk. salt

Tilbehør:
Løse ris
Chutney

Rør en krydderpasta af tamarind, knuste sennepsfrø, spidskommen, gurkemeje, chili, paprika og vineddike. Læg kødet i, og bland det godt. Dæk med film, og lad det stå i køleskab mindst 2 timer, gerne 1 døgn. Tag kødet ud af køleskabet. Pil og hak løg og hvidløg. Varm olien i en stegegryde, og brun kødet ved jævn varme. Rør jævnligt og tilsæt løg, hvidløg og reven ingefær. Simrer 1 min. Tilsæt vand og salt, og lad det simre under låg ca. 1½ time, til kødet er meget mørt.

TIP
Tamarind er en bønnelignende frugt, der bruges meget i Indien, store dele af Asien og i Mellemøsten. Indeni befinder der sig en fedtet, brun masse, som smager syrligt og surt. Tamarind er et godt alternativ til citrusfrugter og vineddiker.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen