Budgetvenlig opskrift: Millionlinser med kartoffelmos

Det er ikke blot sundt at skifte oksekødet i en millionbøf ud med linser, men også budgetvenligt. Kristine Melgaard-Mani deler sin opskrift på millionlinser her.
Af
Kristine Melgaard-Mani
Millionlinser med kartoffelmos, rødbede og purløg
Annonce
35 min
4 personer
Millionlinser
3 mellemstore løg
1 spsk smør
7 dl grøntsagsbouillon
3 dl tørre puy-linser/delikatesselinser
4-5 laurbærblade
Salt og peber
2 tsk engelsk sauce
Evt. madkulør
Kartoffelmos
1½ kilo kartofler
2 spsk smør
½ dl mælk (eller kogevand fra kartoflerne)
Salt og peber
Til servering
Purløg
Syltede rødbeder

Til hverdag deler Kristine Melgaard-Mani ud af sine bedste sparetips på sin Instagram. Du kan læse artiklen med hendes bedste tips her:

Kartoffelmos

  1. Skræl kartoflerne (skær evt. de største i mindre stykker, så alle kartofler i gryden har nogenlunde samme størrelse).
  2. Kom dem i en gryde med koldt vand (uden salt), så det lige akkurat dækker, og kog op.
  3. Lad dem koge i 20-25 minutter, til de er meget møre.
  4. Tag gryden af varmen, hæld kogevandet fra, men gem ca. 1 dl i en skål.
  5. Kom smør i gryden til kartoflerne og lad det smelte, og tilsæt derefter mælk, en lille sjat kogevand, salt og peber.
  6. Mos kartoflerne med et piskeris eller en kartoffelmoser.
  7. Tilsæt evt. mere kogevand til ønsket konsistens, og smag til.

Millionlinser

Imens kartoflerne koger, tilberedes millionlinserne.

  1. Hak løgene.
  2. Smelt 1 spsk smør i en gryde, lad det bruse af, og tilsæt løgene. Steg dem i 5-6 minutter, til de har fået lidt farve og er blevet let bløde (tilsæt evt. ekstra fedtstof om nødvendigt).
  3. Skyl linserne under den kolde hane i en sigte og kom dem og bouillon i gryden til løgene. Kom laurbærblade, salt og peber i.
  4. Kog op, og lad det simre ved middelvarme i 20-30 minutter, til linserne er møre. Spæd evt. med lidt ekstra vand undervejs.
  5. Tilsæt engelsk sauce og evt. en smule madkulør.
  6. Smag til med salt og peber, og fisk laurbærbladene op.

Servering

  • Servér millionlinser med kartoffelmos, og top med klippet purløg og syltede rødbeder.

Tip:

Du kan også servere millionlinserne med kogte kartoffeltern og spejlæg som alternativ til klassisk biksemad. Top med klippet purløg, syltede rødbeder og lidt engelsk- eller HP-sauce.

Har du rester?

Millionlinser og kartoffelmos kan holde 3-4 dage på køl og kan også fryses.

Du kan også bage resterne af kartoffelmosen:

  • Sæt klatter af kartoffelmos på en bageplade med bagepapir (ca. 1 spsk kartoffelmos pr. stk.).
  • Tryk kartoffelmosen flad, pensl med olivenolie, og drys med lidt salt og evt. tørrede krydderurter og/eller revet parmesan.
  • Bag i ovnen ved 200 ° varmluft i ca. 15 minutter til kartoffelmosklatterne er gyldne.
Rød bogforside med gule bogstaver og billeder af retter med bælgfrugter
Opskriften er fra Kristine Melgaard-Manis kogebog "Bælgfrugter på bordet" fra forlaget Grønningen.
Foto: Grønningen
Annonce
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.