Opskrift på lækker galette med græskar, gedeost og timian
Hvad bedre end at lave en lækker efterårsret med græskar? Denne smagfulde galette er den perfekte ret til efteråret. Nyd til den som aftensmad eller frokost.
Af
Gitte Heide Rasmussen. Foto: Stine Christiansen

Annonce
1 t og 30 min
4 personer
Ingredienser:
2 ruller butterdej
600 g græskar
3 spsk. olivenolie
5 stilke frisk timian
Salt og peber
2 porrer
40 g friskrevet parmesan
40 g smør
½ dl hvidvin
150 g frisk gedeost
1æggehvide til pensling
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180°.
- Læg de to stykker butterdej lidt ind over hinanden, og rul dem sammen med en kagerulle.
- Skær en stor rund pizza med en diameter på 40 cm ud af butterdejen.
- Skær et skrællet græskar i tynde både.
- Fordel græskarbådene på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Dryp olivenolie over græskarret.
- Hak timian fint.
- Drys timian, salt og peber over græskarret.
- Bag det i ovnen i ca. 20 minutter.
- Snit porrerne, og blancér dem i 1 minut i letsaltet vand i en gryde.
- Riv parmesanen fint. Drys halvdelen af parmesanen på midten af den forberedte butterdejscirkel, så der dannes en kant på 5 cm.
- Fordel blancherede porrer og bagt græskar oven på butterdejen.
- Smelt smørret i en gryde, og bland det med hvidvin.
- Dryp smør- og vinblandingen over græskar og porrer.
- Smuldr gedeosten, og fordel den og resten af parmesanen over fyldet.
- Fold kanten af butterdejen ind over fyldet, så det bliver til en rustik galette.
- Pisk æggehviden i en skål med en gaffel, og pensl galetten.
- Bag galetten i ovnen i ca. 25 minutter, eller til den er flot gylden.

Hovedretter
Bagt græskar med pekannødder, rå rosenkål og parmesandressing
Tip:
Er du ikke vild med gedeost? Så kan du i stedet vælge at bruge frisk mozzarella.

Hovedretter
Nem hverdagsmad: Kyllingelasagne med spinat
Annonce