Ingredienser til linsesuppe
(Linsesuppe til 3-4 pers.)
2 cm frisk ingefær
5 fed hvidløg
2 tsk. spidskommenfrø
3-4 kardemommekapsler
2 spsk. olie
2 spsk. karry
200 g røde linser
1 l vand
4 hakkede tomater
1 grøn chili
Salt og peber
Tilbehør
1 dl drænet yoghurt
3-4 kviste koriander
½ usprøjtet citron
Fremgangsmåde til linsesuppe
Skræl ingefæren, skær den i mindre stykker og knus den godt i en morter sammen med pillede hvidløg, spidskommen og kardemommekapsler, til du har en fast mos. Varm olien i en gryde og svits mosen sammen med karry. Det må ikke brænde på. Tilsæt linser, vand og tomater og bring det i kog. Krydr med salt og peber, læg låg på og lad retten simre på lavt blus, til linserne moser ud. Hvis der er for meget væde, kan den dampes væk inden servering. Tag gryden af varmen og pynt med yoghurt, koriander og revet citronskal.
Tip: Hvis du vil have din linsesuppe mere cremet, kan du røre yoghurt i til sidst.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Norsk fiskesuppe
Oksehalesuppe
Flere suppeopskrifter i galleriet
Skønne supper




Blomkålssuppe og fennikelsalat med dild og æble
En dejlig varm suppe i vinterkulden
Find opskriften her...










Kartoffel-porresuppe med persillepesto
Lækker, cremet suppe med masser af smag
Find opskriften her...


Græskarsuppe
Du kan fryse de sidste portioner og bage dem under et butterdejslåg til gæstemad
Find opskriften her...






Brunet jordskoksuppe med kylling
Skøn, velsmagende suppe - serveret med godt brød
Find opskriften her...


Gulerodssuppe med krydrede quesadillas
En god, krydret suppe med lækkert, sprødt tilbehør
Find opskriften her...












Asiatisk nuddelsuppe med blomkål og forårsløg
Skøn suppe med grønsager
Find opskriften her...








Rødbedesuppe med honning og krydderurter
Dejlig varm suppe, med en flot farve
Find opskriften her...





