Opskrifter

Janssons fristelse

Torsdag, 18. juli 2013af Redaktion
Janssons fristelse er opkaldt efter en svensk operasanger, Pelle Jansson, der levede i 1800-tallet. Man ved ikke, hvem der opfandt retten, men blandingen af ansjoser, kartofler og fløde er skøn og til næsten ingen penge.

Ingredienser til janssons fristelse

(4 pers.)

2 løg
¾ kg kartofler
50 g smør
1 glas rensede ansjoser, 200 g
1½-2 dl piskefløde

Pynt
Snittet forårsløg
eller purløg

Fremgangsmåde til janssons fristelse

Pil løgene og skær dem i skiver. Steg løgene næsten møre ved jævn varme i 15 g smør og køl dem af. Hæld væden fra ansjoserne og gem den. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde strimler. Læg kartofler, løg og ansjoser lagvis i et ildfast fad, øverste lag skal være kartofler. Hæld 3 spsk. ansjosvæde over og fordel resten af smørret. Sæt fadet i ovnen ved 200° i 10 min. Hæld fløden over kartoflerne og sæt fadet tilbage i ovnen ca. 40 min, til kartoflerne er møre, og fristelsen er gyldenbrun.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Gravet laks og gravlakssauce
Kalv i dild med rysteribs


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop