Opskrifter

Kalkunfrikadeller med varm rødkålssalat

Onsdag, 9. december 2009af Redaktion
Den varme rødkålssalat gør dette til en skøn variant af traditionel julemad

Hjemmelavede kalkunfrikadeller og varm rødkålssalat

(3 pers.)
25 min.

400 g hakket kalkunkød
1 dl havregryn
1 æg
1½ dl mælk
1 revet løg
1 tsk. salt
1 knsp. peber
½ tsk. allehånde
450 g rødkål
50 g hasselnødder
1 spsk. olivenolie
2 spsk. hindbæreddike
1 dl frosne hindbær
1 spsk. honning

Prøv også: Sprødstegt andebryst med rødkålssalat

Rør kødet med havregryn, æg, mælk, løg, salt, peber og allehånde til en lind fars. Form frikadeller af farsen og steg dem i lidt smør eller olie ved jævn varme, til de er gyldne og faste. Snit rødkålen i strimler og hak nødderne groft. Bland rødkål og nødder og sauter blandingen i olien i 5 min. Tilsæt eddike, hindbær og honning og lad det sautere videre et par min. Server dellerne med rødkålssalaten og smørristede aspargeskartofler.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Prøv også...
Gravet oksemørbrad med blomkålssalat
Ribbenssteg med skysovs og agurkesalat
Svineslag med stegeso i cider