Kalvelever med timian og salvie

Det klæder de kendte, klassiske retter med lidt grønt, her får poussiner selskab af dejlige krydderurter.
Af
af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krüger

Opskrift på kalvelever med timian og salvie


(2 pers.)

4 skiver panchetta el. tyndtskåret bacon
4 skiver tyndt skåret kalvelever
Salt og peber
25 g smør
1 spsk. olivenolie
1 lille bdt. salvie
½ bdt. timian
250 g svampemiks
1 skalotteløg
1 usprøjtet citron

Tilbehør
Flutes
Citronbåde
Tomatsalat

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Fremgangsmåde til kalvelever med timian og salvie

Steg bacon eller panchetta på en stor pande, til det er sprødt. Lad det dryppe af på fedtsugende papir. Hæld fedtet af panden, men vask den ikke. Kom smør og olie på panden. Drys leverskiverne med salt og peber. Brun skiverne ved meget høj varme 30 sek. på hver side. Rens svampene, skær dem i skiver og steg dem på panden. Kom timian- og salvieblade ved. Pil og hak løget, kom det ved og kog panden af med citronsaft og revet skal. Anret leveren med svampekrydderblandingen og den sprøde bacon. Servér retten med citronbåde, flutes og tomatsalat.










Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.