Opskrifter

Kammuslinger med avocado-mayo

Mandag, 13. oktober 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Festlig forret med kammuslinger på to måder - servér evt. med salturt

Opskrift på kammuslinger med avocado-mayo

(4 pers.- forret)

300 g kammuslinger
Salt og peber
1 spsk. smør

50 g salturt (kan undværes)
½ usprøjtet citron
1 nip chili
1 spsk. olivenolie
1 æggeblomme
½ tsk. salt
1 dl neutral olie
1 avocado
200 g rugbrød
2 spsk. olivenolie
1 spsk. groft salt
Koriander til pynt

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

Fremgangsmåde til kammuslinger med avocado-mayo

Del kammuslingerne i to portioner. Steg den ene portion i smør på varm pande 1 min. på hver side. Skær den anden portion i tynde skiver og læg dem fladt ud på et fad på en bund af skyllet salturt. Bland revet citronskal med chili og lidt salt og drys dette mix over. Pensl med olie. Rør æggeblommen sej med salt og tilsæt den neutrale olie dråbevis, til du har en stabil mayonnaise. Blend eller mos avocadoen og rør den i mayonnaisen. Skær rugbrød i papirtynde skiver, pensl med olie og drys med salt. Sæt dem i ovnen ved 220º i 5 min. Servér de to slags kammuslinger med avocado-mayonnaise til den varme anretning og pynt den kolde med korianderblade. Giv rugbrødschips til.


TIP OM SALTURT
Salturt vokser langs strande ved vadehav og er saltsmagende
og spændstig. Købes hos fiskehandlere. Lidt frisk salat kan også bruges som bund for de råmarinerede muslinger.