Kødboller i tomatsauce

En vaskeægte klassiker, der sender tankerne mod Disney og de kære, små hunde, der uden tvivl også var helt vilde med den gode ret.
Af
af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger.

Ingredienser til kødboller i tomatsauce:

(4 pers.)

400 g hakket kyllinge-, okse- el. grisekød
Salt og peber
1 æg
1 tsk. tørret timian
1 dl rasp
1-2 dl mælk
2-3 spsk. olivenolie
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk. tørret oregano
1 ds. hakkede tomater
1 lille ds. tomatpuré
1 bdt. persille
400 g spaghetti
50 g revet parmesan

Prøv også: Kødboller i sursød tomatsauce med rispilaf

Fremgangsmåde:

Rør kødet grundigt med 1 tsk. salt, peber, æg, timian og rasp.
Spæd med mælken, til farsen er blød, men fast nok til at kunne formes til boller.
Lad den evt. hvile 30 min. i køleskabet.
Form farsen til små boller og steg dem brune på alle sider i olie.
Hak løg og hvidløg og svits dem i 1 spsk. olie i en kasserolle.
Tilsæt oregano, tomater, tomatpuré og 2 dl vand og lad saucen simre uden låg i 15 min.
Blend saucen, hæld den over kødbollerne på panden og lad det hele simre i 10 min.
Smag til med salt og peber og drys med hakket persille.
Servér med kogt spaghetti og revet parmesan.

Se også: Kikærtegryde

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.