Opskrifter

Krydret nakkekam med vilde tomater og rissalat

Fredag, 9. september 2011af Redaktion
Middag med masser af smag

(4 pers.)
25 min. + 1 time i ovnen

800 g nakkekam
1 spsk. sennep
1 spsk. paprika
Salt og friskkværnet peber
300 g røde ris
250 g vilde tomater eller en blanding af gule, grønne og røde
1 agurk

Marinade
1 dl sesamolie
Saften af 2 citroner
2 dl store, grønne oliven
1 bundt bredbladet persille
1 fed hvidløg
Salt og peber

Bland sennep, paprika, salt og peber og smør det på kødet, der steges i ovnen ved 180° i 60-70 min. De røde ris skylles og koges i bouillon eller letsaltet vand i 30 min. De blandes (varme) med 2/3 af marinaden af sesamolie, citronsaft, oliven, hakket persille, knust hvidløg, salt og peber. Lad det trække hermed. Skræl agurken og skær halve, udkernede måner. Skyl tomaterne og vend begge dele med resten af dressingen. Server begge dele til skiver af stegen, der lige skal tjekkes, om den er gennemstegt.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Italiensk farsbrød med skinke
Koteletter med bønnesalat
Kalvecuvette med citruskartofler






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop