Opskrifter

Kylling i fad: Kylling marengo

Mandag, 3. oktober 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Kylling i fad er en god hverdagsret, der skal hygge sig i ovnen i 45 min. Kyllingelårene ligger i en lækker sauce af tomater, bouillon, oliven og bøde champignoner. En dejlig varm ret til blæsende efterårsvejr.
(4 pers.)

Kylling i fad: Kylling marengo:

250 g markchampignoner 2 spsk. olivenolie 4 dobbelte kyllingelår el. 8 overlår 1 ds. hakkede tomater med basilikum 2 dl hønsebouillon 100 g sorte oliven Salt og peber ½ bdt. persille Tilbehør: Grøn salat og kartoffelmos Prøv også: Kylling i fad med rosmarin og peberfrugt

Sådan laver du kylling marengo

Rens champignonerne og skær dem i kvarter eller halve. Brun dem i olie i en stor, tykbundet gryde. Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem i samme olie. Hæld tomater og bouillon ved og lad kyllingestykkerne simre under låg i 40 min. Alternativt kan du komme det hele i et ovnfast fad og sætte det i ovnen ved 180° i 45 min. Tilsæt oliven, salt og peber. Skyl og hak persillen og drys den over. Servér retten med kartoffelmos og grøn salat. En hel grydestegt kylling med bacon. Uhm!