Opskrifter

Lækker juleis

Tirsdag, 2. december 2008af Redaktion
(4-6 pers.)100 g tørrede tranebær1 dl hvid rom50 g mandelsplitter4 pasteuriserede æggeblommer100 g flydende glucose (SuperBrugsen og Kvickly)125 g

(4-6 pers.)

100 g tørrede tranebær
1 dl hvid rom
50 g mandelsplitter
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g flydende glucose (SuperBrugsen og Kvickly)
125 g sukker
Kornene af 1 stang vanilje
1 tsk. stødt ingefær
½ l piskefløde


Læg tranebærrene i blød i rom nogle timer. Rist mandlerne gyldne på tør stegepande eller i mikroovn. Pisk æggeblommer og glucose tykt og sejt med vanilje og ingefær. Vend tranebær med rom og mandler i (husk evt. den hele mandel). Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen. Hæld isblandingen i en form og sæt den i fryser 6-8 timer eller meget længere, som det nu kan passe. Server med frisk ananas eller appelsin.

TIP
Glukosen gør isen blød og medgørlig næsten lige fra fryseren.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen



Prøv også en anden kølig nydelse....
Hvid julekage