Laks med hollandaisesauce

Fed fisk er godt for hjertet
Af
af Redaktion

(2 pers.)
40 min.

400 g laksefilet el. 600 g laks med ben
Dild
500 g kartofler

Sauce
3 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. vand
Saften af ½ citron
½ tsk. salt
200 g smeltet, klaret,
usaltet smør


Laksen lægges i kogende vand og salt i 8 min. Er der ikke ben ved, slukkes straks. Er der ben ved koges ved 90° i 2 min., før der slukkes. Æggeblommerne piskes seje med salt og citron, sættes over vandbad og piskes luftigere med vand. Smørret, der skal have temperatur som ægget, tilsættes dråbevis, til det begynder at blive tykt, og så i en tynd stråle. Skulle det skille, kan det skilte bruges til en ny portion æggeblommer på lige fod med det smeltede smør. Lunes til højst 70° og serveres til laksen med pillekartofler og pynt af dild.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Mere med laks...
Laks med spidskål og chilimayonnaise
Laksekrebinetter med spinat
Kold laks med tomatmayonnaise

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.