Laks med lynstegte grønsager
25 min.
(2 pers.)
2 x 200 g laksefilet med skind, uden ben
Sovs:
Saften af 2 lime
2 spsk. jordnøddeolie
1 spsk. soja
2 tsk. akaciehonning
1 tsk. sesamolie
Grønsager:
2 fed hvidløg
3 cm ingefær
1 stor gulerod
1 courgette
2 små bokchoi el. lidt kål i strimler
100 g champignoner og/el. kinesiske svampe
Forårsløg i skiver
Frisk koriander
Steg laksen på grillpande 5 min. på skindsiden og 2 min. på kødsiden. Rør ingredienser til sovsen sammen. Den bruges, som den er. Grønsagerne skæres i mundrette bidder, hvidløg og ingefær finthakkes. Alt lynsteges i lidt olie i en wok. Sovsen hældes over både grønt og fisk. Serveres med kogte ris og drysses med forårsløg og koriander.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen