Opskrifter

Lam med lavendel

Fredag, 29. november 2013af Redaktion
Inviter gæster på en lækker middag med lammekølle

Ingredienser til lam med lavendel

(6 pers.)

1 lammekølle
6 fed hvidløg
6 kviste rosmarin
Olivenolie
2 tsk. lavendelblomst
2 spsk. groft havsalt
1 tsk. friskkværnet groft peber
6 store løg (evt. rødløg)
6 gulerødder
½ citron
1 tsk. farin

Tilbehør
Kartofler eller brød

Fremgangsmåde til lam med lavendel

Læg lammekøllen i et ovnfast fad. Snit små lommer med en skarp kniv. Pil og halvér hvidløgene. Kom hvidløgene ned i lommerne. Stik rosmarinkvistene ned til hvidløgene. Bland lavendlerne med salt og peber og gnid køllen med det. Dryp lidt olivenolie over køllen. Sæt køllen i en forvarmet ovn ved 220° i 15 min. Skru ned til 180° og giv stegen yderligere 1-1½ time. Halvér løgene og dryp dem med olie og salt. Sæt løgene i ovnen de sidste 45 min. af køllens stegetid. Lad stegen hvile 15-20 min. under alufolie. Skræl gulerødderne og skær dem i flager. Vend dem med citronsaft, lidt af stegeskyen, farin og lidt olie. Servér kartofler eller brød til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Marinerede revelsben med coleslaw
Oksehalesuppe


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop