Opskrifter

Lam og kikærtemos

Lørdag, 21. januar 2012af Redaktion
Dejlig middagsret

(4 pers.)
15 min. + 20 min. stegning

400 g udblødte, kogte kikærter (eller fra dåse)
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
25 g smør
4 lammesteaks (skåret af køllen)
Salt og peber
½ bundt mynte, hakket
1 spsk. hakket kapers
3 spsk. lys gelé (æble, kvæde eller lign.)
200 g grønne bønner
1 dl hakket persille

Blend kikærter med hvidløg og olivenolie, til det er blødt. Smag til med salt, peber og evt. lidt citron. Drys salt og peber på lammesteaksene og brun dem i lidt smør. Skru ned og lad dem stege i ca. 8 min. på hver side. Damp de nippede bønner i saltet vand i 5 min. Kom resten af smørret i en gryde og smelt ved lav varme, lun kikærtemosen i smørret og rør hakket persille i. Tag lammesteaksene af panden og kom mynte, gelé og kapers ved og lunes,til saucen er flydende. Hæld over steaksene og server med mos og bønner.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

FIN DÅSE MED RETROMOTIV

Flot metaldåse til te, kaffe mm. i flot retrostil, der uden tvivl vil pynte på køkkenbordet.
Dåsen koster 69 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen

Find flere opskrifter her...
Marokkansk inspireret kylling
Grillet svinekød i krydret sovs
Minibøffer i pakke











Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop