Opskrifter

Langtidsstegt nakke i stegeso

Lørdag, 14. april 2012af Redaktion
Kødet ser ikke ud af noget særligt, men det er krydret, ”smørmørt” og meget lækkert!

Kødet steges så mørt, at det kan rives i stykker. Nogle steder kalder man det pulled pork og bruger det i burgere med coleslaw. Det ser ikke ud af noget særligt, men det er krydret, "smørmørt" og meget lækkert. Stegesoen er god her, men et ildfast fad med låg kan også bruges, så skal kødet bare lige efterbrunes ca. 15 min. ved 225°.

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

(4-5 pers.)

1 kg nakkefilet
¾ spsk. korianderfrø
2 spsk. salt
½ tsk. kværnet peber
1 spsk. rørsukker
½ usprøjtet citron
Bladene af 6-8 stilke timian

Knus korianderne og bland dem med salt, peber, sukker, timian, citronskal og -saft. Gnid krydderblandingen ind i kødet. Læg kødet i en fugtig stegeso og sæt den i ovnen ved 150° i ca. 4 timer, til kødet kan rives i halvgrove stykker. Spis det varmt, lunt eller koldt med resten af skyen til. Tilbehøret kan være kartoffelmos, risotto eller en fyldig salat og brød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

ER DU TIL MORMORMAD?

Vi er mange, der elsker mormormad. Derfor har vi på Familie Journal udgivet det skønne madmagasin, Mad fra mormors køkken - det kan fås for 49,95 kr., der hvor du normalt køber bladet.

Find flere opskrifter her...
Nakkefilet i øl
Sennepsgratineret sprængt nakkefilet med to salater
Biksemad









Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop