Opskrifter

Mandellaks med urtesalat

Mandag, 26. november 2012af Redaktion
Lækre lakseanretninger til julefrokosten

Ingredienser til mandellaks med urtesalat

(6 pers.)

75 g mandler
400 g røget laks i hel filet
10 blade frisésalat
100 g friske små spinatblade
3 forårsløg
10 stilke koriander
5 stilke estragon
5 kviste dild
½ citron
2-3 spsk. olivenolie
Salt og peber

Grøn olie
½ dl olivenolie
5 stilke estragon
½ citron
Salt og peber
½ dl hakket purløg

Tilbehør
Fuldkornsflutes

ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?

Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook

Sådan gør du
Smut og hak mandler fint og rist dem ved svag varme, uden at de tager for meget farve, men så smagen kommer bedre frem. Skær laksen i tern på 2 x 2 cm
og vend dem i mandlerne og stil det på køl. Skyl og pluk salaterne og skær forårsløg i slanke strimler. Dup det tørt og vend grønsagerne med en dressing af citronsaft, olie, salt og peber. Vend krydderurteblade i og anret på tallerkenerne, og læg laksen på. Blend olie, estragon, citronsaft, salt, peber og purløg til en grøn olie. Dryp lidt over salaten og server resten af saucen til.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Flere opskrifter til julefrokosten...
Paté
Marinerede sild og karry-sildesalat
Tunmousse

Du finder meget mere julepynt, -håndarbejde og -mad fra Familie Journal her...

Julens klassikere

Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...