(4 pers.)
Det skal du bruge til Marianns kartoffeltærte:
800 g bagekartofler
1 persillerod
1 spsk. smør
2 dl grøntsagsbouillon
2½ dl fløde
2 spsk. hakket persille
1 tsk. salt
1 knsp. peber
3 plader butterdej
Prøv også: Kartoffeltærte med kål og nødder
Sådan laver du tærten
Skræl kartofler og persillerod, skær dem i tern på ca. 1 cm og sautér dem i smørret.
Tilsæt bouillon og fløde og lad dem simre under låg i 20 min.
Vend persillen i og smag til med salt og peber.
Kom den udrullede butterdej i et tærtefad (26 cm) med bagepapir.
Kom kartoffelmassen i og bag tærten gylden og sprød ved 190° i 40 min.
Servér tærten som tilbehør til kød eller fisk.
Prøv også: Brownie-fudge tærte