Opskrifter

Marinerede revelsben med coleslaw

Søndag, 14. oktober 2012af Redaktion
Lune eller kolde revelsben passer fint til en hyggelig efterårsfrokost

(6 pers.)

Ca. 1½ kg revelsben

Marinade
½ dl flydende honning
½ dl kinesisk soja
2 spsk. citronsaft
1 fed presset hvidløg
2 tsk. stødt ingefær
Groftkværnet peber
½ tsk. salt

Skær fedtet af revelsbenene, så der kun sidder et tyndt lag tilbage. Læg revelsbenene i en smal og lang plastpose. Pisk marinaden sammen og hæld den i posen. Luk posen og fordel marinaden. Læg den i køleskabet 1-2 døgn, vend den nogle gange, så marinaden fordeles. Tag revelsbenene ud af posen og dup dem tørre. Læg dem på en rist over bradepanden med fedtsiden opad. Steg dem 20 min. ved 200° på nederste rille og dernæst ca. 45 min. ved 160°, til de er møre. Afkøl revelsbenene, vend kødstykkerne og skær dem i skiver efter benene.

Coleslaw

(6 pers.)

¼ hvidkål, ca. 400 g
2 gulerødder
1 lille rødløg
1 æble
Salt og peber


Sauce
½ dl mayonnaise
¾ dl fast yoghurt
Citronsaft
Sødlig sennep efter smag
Salt og peber
Persille eller klippet purløg


Snit kål og løg fint enten med kniv eller i maskine. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Bland kål,
gulerødder og løg og krydr med salt og peber. Bland mayonnaise og yoghurt og smag til med citronsaft, sennep, salt og peber. Bland dressingen med grønsagerne, persille eller purløg og server.

Tip: Du kan også komme fintsnittet bladselleri og lyse rosiner i coleslawen.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Revelsben i gryde
Glaserede spareribs med bønnesalat
Svinekæber med bønner og urtespelt




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop