Opskrifter

Marokkansk-inspireret pie

Fredag, 11. maj 2012af Redaktion
Lækker pie med andeconfit og spændende krydderier

(6 pers.)
30 min. + 45 min. i ovn

2 dåser med andeconfit til 4 pers.
2 hakkede rødløg
1 spsk. andefedt (fra dåsen)
140 g tørrede abrikoser
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
1 tsk. fennikelfrø
Lidt safran
4 dl hønsebouillon
2 usprøjtede citroner
50 g ristede pinjekerner
4-6 plader fillodej

Tilbehør
Rucolasalat

Pil kødet af andelårene, gem fedtet. Steg løgene i lidt af fedtet, kom grofthakkede abrikoser og krydderier ved. Efter 5 min. tilsættes bouillon, andekød og citronskal. Lad det simre ca. 30 min., til væden er kogt næsten ind. Smør en springform med andefedt og læg tre lag fillodej i bunden, pensl med lidt andefest mellem hvert lag. Kom kødfyldet i og luk med 2 plader fillodej. Bag i 30-40 min. ved 190°, til dejen er sprød og gylden. Fjern siderne på formen og drys ristede pinjekerner på toppen.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

SJOV MED FORME

Søde pandeforme formet som et hjerte og et hus. Gør det sjovere at lave pandekager eller spejlæg sammen med børnene. Formene koster 69 kr., og kan købes her...

Find flere opskrifter her...
Marokkansk lammetærte
Marokkansk inspireret kylling
Arabisk grønsagsgryde








Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop