Opskrifter

Maskintorsk

Lørdag, 14. september 2013af Redaktion
Navnet kommer af, at fiskerne satte gryden på kutterens maskine (de gamle glødemotorer) og lod retten simre, til de blev sultne. Den enkleste udgave var med torsk, selleri og salt, men i tidens løb har torsken fået lidt mere krydring.

Ingredienser til maskintorsk

(4 pers.)

600 g torskefiléter
2 spsk. mel
Salt og peber
2 porrer
Ca. 150 g selleri

Sauce
2½ dl fløde
1 tsk. karry
20 g smør

Fremgangsmåde til maskintorsk

Skær filéterne i mindre stykker og fjern småben. Bland mel og krydderier og vend fisken deri. Skyl og snit porrerne. Skær sellerien i små tern eller riv den groft. Læg porrer og selleri i bunden af et smurt, ildfast fad og læg fiskestykkerne oven på. Pisk fløde og karry sammen og hæld det over. Fordel smør i små klatter og sæt fadet i ovnen ved 225° ca. 20 min., til fisken er mør.

Servér med løse ris eller kartofler.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Fish & chips
Tomatbagt fisk med fennikel


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop