Ingredienser til moussaka opskrift
(Moussaka til 4 pers.)
2 auberginer
1 spsk. salt
4-5 spsk. olie
Kødsauce
400 g hakket lamme- el. oksekød
2 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 spsk. tomatpuré
1 dl vand
1 spsk. friskhakket el. 1 tsk. tørret oregano
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
4 dl kold bouillon
4 æg
2 spsk. majsstivelse
Sådan laver du moussaka
Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver og lad dem trække med salt ca. 1 time. Dup auberginerne tørre med køkkenrulle og rist dem på panden i olien.
Kødsauce: Svits kødet på panden i olien ved god varme. Skær løg og hvidløg i tern og svits dem med. Tilsæt tomatpuré, vand, oregano, salt og peber og lad saucen småkoge 4-5 min.
Læg auberginer og kød lagvis i et smurt, ovnfast fad. Sæt det i ovnen ca. 30 min. ved 200°.
Pisk bouillon, æg og majsstivelse sammen i en skål og hæld det over auberginer og kød. Sæt atter fadet i ovnen ca. 15 min., til æggemassen er stivnet.
Lad din moussaka samle sig uden for ovnen ca. 10 min., så er den nemmere at skære.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Udbenede italienske overlår
Grydesteg med gremolata og mos
Kender du kogebogen? Klik her...
Feriemad fra middelhavslandene
Masser af gode opskrifter fra det franske, spanske, italienske, tyrkiske og græske køkken...
Mad fra andre lande


Antipasti
Prøv de 4 lækre retter: Farserede, røde peberfrugter, mozzarella di buffala, skinke og tomater, ristede courgetter og artiskok-bruschetta
Find opskrifterne her...


Bistecca med citron og grillet radicchio
En smagfuld oksefilet med inspiration fra det italienske køkken
Find opskriften her...


Græske specialiteter
3 skønne retter fra Grækenland: Skordalia, taramosalata og tzatziki
Find opskrifterne her...








Citronkylling med nelliker og mandler og salat med fennikel og appelsin
Lækker kylling med krydret smag
Find opskriften her...
Og en lækker salat
Find opskriften her...












Keftedes med lam og citron
Prøv et græsk-inspireret alternativ til frikadeller
Find opskriften her...




Marinerede peberfrugter med kylling på pind
God snack med kød og grønt
Find opskriften her...


















Tapas fra baskerlandet
Lækre spanske tapas: Manchego med kvæde, laks og mozzarella, pimentotapenade
Find opskriften her...





