Grydesteg med gremolata og mos

Dejlig gammeldags grydesteg med et touch af Italien i form af gremolata, som vi kender fra ossobuco. Tykkam er lidt fedtmarmoret og bliver dejlig mør, men bov kan også bruges.
Af
af Redaktion

Ingredienser til grydesteg med gremolata og mos

(4-5 pers.)

1-1¼ kg snøret oksetykkam
2 skiver bacon
1 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
2½ dl rødvin, bouillon el.halvt af hver
Salt og kværnet peber
2 laurbærblade
1 top frisk rosmarin
1-2 tsk. brun saucejævner

Kartoffel-sellerimos
½ selleri, ca. 300 g
600 g bagekartofler
2 dl kogende mælk
25 g smør
Salt

Gremolata
1 usprøjtet citron
3 spsk. hakket persille
1-2 fed hakket hvidløg

Fremgangsmåde

Klip baconen i tern og svits det i en stegegryde i olien. Kom kødet i gryden og brun det godt på alle sider. Krydr med salt og peber, hæld væden ved og tilsæt laurbærblade og rosmarin. Lad det simre mørt under låg på ca. 2 timer, prøv med en kødnål. Tag kød, laurbærblade og rosmarin op. Hold kødet varmt i alufolie. Kog skyen lidt ind uden låg, jævn den og smag den til med salt og peber.

Mos: Skræl selleri og kartofler og skær dem i tern. Kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og mos grønsagerne. Rør mosen med kogende mælk og smør og smag den til med salt.

Bland ingredienserne til gremolataen. Skær kødet i skiver og drys gremolata over.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Osso buco
Italiensk grydesteg

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.