Grydesteg med gremolata og mos

Dejlig gammeldags grydesteg med et touch af Italien i form af gremolata, som vi kender fra ossobuco. Tykkam er lidt fedtmarmoret og bliver dejlig mør, men bov kan også bruges.
Af
af Redaktion
Foto: Carina Krüger
Annonce

Ingredienser til grydesteg med gremolata og mos

(4-5 pers.)

1-1¼ kg snøret oksetykkam
2 skiver bacon
1 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
2½ dl rødvin, bouillon el.halvt af hver
Salt og kværnet peber
2 laurbærblade
1 top frisk rosmarin
1-2 tsk. brun saucejævner

Kartoffel-sellerimos
½ selleri, ca. 300 g
600 g bagekartofler
2 dl kogende mælk
25 g smør
Salt

Gremolata
1 usprøjtet citron
3 spsk. hakket persille
1-2 fed hakket hvidløg

Fremgangsmåde

Klip baconen i tern og svits det i en stegegryde i olien. Kom kødet i gryden og brun det godt på alle sider. Krydr med salt og peber, hæld væden ved og tilsæt laurbærblade og rosmarin. Lad det simre mørt under låg på ca. 2 timer, prøv med en kødnål. Tag kød, laurbærblade og rosmarin op. Hold kødet varmt i alufolie. Kog skyen lidt ind uden låg, jævn den og smag den til med salt og peber.

Mos: Skræl selleri og kartofler og skær dem i tern. Kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og mos grønsagerne. Rør mosen med kogende mælk og smør og smag den til med salt.

Bland ingredienserne til gremolataen. Skær kødet i skiver og drys gremolata over.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Osso buco
Italiensk grydesteg

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.