Opskrifter

Ørred med sennep

Fredag, 28. marts 2014af Redaktion
De første forårsdage med sol og sprødt lys indbyder til lette og lyse retter fint krydret med spæde krydderurter.

Ingredienser til ørred med sennep

(4 pers.)

1 ørred ca. 800 g el. to store ørred filéter
Salt og peber
1 dl tør hvidvin
2 tsk. dijonsennep (evt. grov)
800 g nye kartofler
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 spsk. lys vineddike
½ bdt. hakket dild
1 lille rødløg
1 bdt. brødkarse

Tilbehør
Citronbåde

Fremgangsmåde til ørred med sennep

Læg den rensede fisk i et ovnfast fad. Rør hvidvin med salt, peber og 1 tsk. sennep og hæld det over fisken.
Sæt den i ovnen ved 180º i 35-40 min. Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20 min., eller til de er netop møre. Pisk resten af senneppen med olivenolie, sukker, eddike og halvdelen af dilden. Skær de varme kartofler i tykke skiver og vend dem i dressingen. Pil løget, skær det i tynde ringe og bland dem med kartoflerne. Skyl brøndkarsen og vend den i kartoflerne, når de er kølet helt af. Servér kartoffelsalaten til fisken og pynt med dild og citronbåde.

Du kan selvfølgelig bruge laks i stedet for ørred.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Vietnamesiske ruller med laks
Laks med karsesalat


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop