Opskrifter

Oksetykkam i peberfrugtsauce

Mandag, 30. juni 2008af X
(4-5 pers.)3/4 kg udbenet, snøret oksetykkam11/2 tsk. saltKværnet peber2 spsk. olie1 stort løg2 gule el. røde peberfrugter11/2 spsk. vineddike2 dl

(4-5 pers.)

3/4 kg udbenet, snøret oksetykkam
11/2 tsk. salt
Kværnet peber
2 spsk. olie
1 stort løg
2 gule el. røde peberfrugter
11/2 spsk. vineddike
2 dl vand
2 kviste timian
1 tsk. majsstivelse
2 spsk. cremefraiche
1-2 spsk. reven peberrod


Gnid kødet med 1 tsk. salt og kværnet peber. Brun det på alle sider i en gryde i olie. Pil løget og skær det i tern. Rens peberfrugterne og skær dem i strimler. Tag kødet op og svits grønsagerne sammen med 1/2 tsk. salt. Dæmp varmen, kom vineddike ved, og når det er dampet af, hældes vand ved. Læg kødet tilbage i gryden sammen med timian. Lad det simre mørt under låg på ca. 13/4 time, en kødnål skal gå let igennem stegen. Tag kødet op og hold det varmt i folie. Tag timian op. Rør cremefraiche og peberrod sammen og pisk det i skyen med grønsager. Varm igennem og smag til med peberrod. Skær kødet i skiver og server med peberfrugtsaucen, kartofler eller kartoffelmos.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen