
(2 pers.)
2 rødtunger, flåede, men på ben
1 skalotteløg
400 g kartofler
1 buket broccoli med stilk
1 fed hvidløg
Revet skal og saft af ½ usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
6 cherrytomater
Kog kartoflerne i saltet vand i 20 min. Læg rødtungerne i et ovnfast fad og drys med salt, peber og olivenolie. Stil i ovnen i 8-10 min. ved 225°, til kødet slipper benene. Skær broccolibuketterne af stilken, del dem i små og damp dem i lidt saltet vand i 3 min. Skræl stilken og skær den i ultratynde skiver (brug evt. skrælleren).
Kom olie i en pande og steg løg og hvidløg i skiver ved lav varme. Vend flager af stilke op i sammen med dampede, afvandede broccolibuketter og hæld citronskal og saft ved. Lige inden det er klart, vendes halve cherrytomater i, og det serveres til fisken.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr.
Find flere opskrifter her...
Sennepsild med karse
Ingefærgravad laks
Fiskesuppe med tomat og basilikumbrød
Få tjek på al julemaden her...
Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop