Opskrifter

Pasta med kantareller og dildpesto

Mandag, 26. oktober 2009af Redaktion
Lav en lækker efterårsmiddag med svampe

(4 pers.)

500 g frisk fuldkornspasta
300 g kantareller el. blandede svampe
1 courgette, ca. 250 g
2 løg
15 g smør
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
1 pose babyspinat
1 dl dildpesto

RENSNING

Kantareller renses bedst, mens de er fugtige, for så er det nemmest at børste jord og grannåle af med bagepensel.
Inden tilberedning eller frysning lægges svampene til en lettere tørring over et par dage udbredt på papir.
Herfra kan de komme direkte i fryseren.
Andre svampe børstes også helst tørt eller under let rindende vand, men de skal ikke ligge og soppe i vand.

Dildpesto
1 stort bdt. dild
50 g smuttede mandler
50 g revet emmentaler
1 fed hvidløg
1 dl raps- el. olivenolie
Salt og peber



Til dildpesto mikses alt med blenderstav eller i blender og smag til med salt og peber. Pestoen kan holde sig 4-5 dage i køleskab. Rens kantarellerne med en lille børste uden vand. Del dem, hvis de er store. Skær courgetten i skiver og løgene i tynde strimler. Steg kantarellerne på pande, til de har afgivet lidt væde. Tilsæt smør, courgette og løg og steg 3-4 min. Smag til med salt og peber. Kog pastaen efter pakkens anvisning.
Bland afdryppet pasta med svampe og babyspinat og server med en klat dildpesto.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere med svampe...
Svampetærte
Kantarelpesto og Svampe à la grecque
Kylllingefilet i persilleskorpe med svampekartofler