Opskrifter

Pastinaksuppe med indiske gulerødder

Søndag, 3. april 2011af Redaktion
Skøn og lidt spicy suppe

(4 pers.)

Suppe
500 g små kartofler
500 g pastinakker
1 løg
1 spsk olivenolie
1 l hønsebouillon
1½ dl mælk

Indiske gulerødder
4 gulerødder
1 rød chili
1 spsk. olivenolie
1 tsk. garam masala
Salt og friskkværnet peber

Tilbehør
4 fuldkorns-tortillaer

Pastinaksuppe:
Skræl kartofler og pastinakker og skær dem i tern. Pil løget og hak det fint. Varm en stor gryde op med olie, steg kartofler, pastinakker og løg et par minutter, uden at det tager farve. Hæld bouillon i gryden og kog grønsagerne i 15-20 min., eller til de er helt møre. Tag gryden fra varmen og blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Sæt gryden tilbage over varmen, tilsæt mælk og varm suppen godt igennem. Smag til med salt og peber.

Indiske gulerødder: Skræl gulerødderne og skær dem i meget små tern. Flæk chilien, fjern kernerne og hak den fint. Varm en pande op med olie og steg gulerødder, chili og garam masala i ca. 5 min. Gulerødderne skal stadig have lidt bid. Smag til med salt og peber. Lun tortillaerne efter anvisningen på emballagen og skær dem i kvarte. Server suppen rygende varm med et drysindiske gulerødder og tortillastykker.

Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen


Find endnu flere suppeopskrifter i suppe-galleriet...

Find flere opskrifter her...
Grønsagslasagne
Gryde med peberfrugter
Minestrone




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop