Opskrifter

Pirog med spinat, kartoffel og feta

Torsdag, 12. november 2009af Redaktion
God som aftensmåltid eller i mindre udgaver i madpakken

(3 pers.)
10 min. + 25 min. i ovnen

1 færdig tærtedej
300 g frisk spinat
1 spsk. olivenolie
1 hakket skalotteløg
2 fed hakket hvidløg
½ tsk. revet muskatnød
2 spsk. frisk basilikum
½ tsk. salt
1 knsp. peber
200 g feta
500 g kogte kartofler
2 spsk. hakkede mandler
1 æg til pensling

TÆRTEDEJ

  • Den færdige tærtedej fra supermarkedet, er en dejlig nem, men dyr løsning, når aftensmaden hurtigt skal være klar på en travl hverdagsaften.
  • Den billigere løsning er at lave dejen selv - lav gerne flere portioner, når tiden er til det.
  • Sådan gør du: En portion tærtedej laves af 180 g mel, 100 g smør og 3 spsk. vand. Smørret hakkes i melet og dejen samles med vandet. Dejen rulles ud, dækkes med husholdningsfilm og fryses, så den er klar, når tiden er knap.

Vask spinaten og lad den dryppe godt af. Sauter spinat, skalotteløg og hvidløg let i olien og tilsæt muskatnød, basilikum, salt og peber. Skær feta og kartofler i tern og vend dem i spinaten sammen med mandlerne. Læg tærtedejen på et stykke bagepapir og fordel spinatblandingen på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over og tryk kanten godt sammen. Pensl med æg og bag piroggen ved 180° i 25 min. Server med en god råkost.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Prøv også...
Cannelonni med rejer og kantareller
Brændende kærlighed
Kyllingepirog