Opskrifter

Præriesteak

Fredag, 28. februar 2014af Redaktion
En god steg med lækker marinade

Ingredienser til præriesteak

(4 pers.)

1 stor, tyk oksesteak, T-bone eller filét
2 spsk. olivenolie
1 lille bdt. oregano
1 bdt. persille
1 lille, rød chili
2 fed hvidløg
½ dl balsamicoeddike
1 dl olivenolie
Salt og peber
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. spansk paprika
Evt. blandede krydderurter, timian, rosmarin og oregano til pynt

Tilbehør
Tomatsalat og stegte kartoffelbåde

Fremgangsmåde til præriesteak

Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys det med salt og peber. Blend oregano, persille, chili, pillede hvidløgsfed, balsamico og 1 dl olivenolie og bland det med sennep og paprika. Smør blandingen på kødet og lad det trække nogle timer eller natten over. Steg kødet på en grillpande ca. 8-10 min. på hver side. Servér med salat og kartofler til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Kalveragout
Roux og oksespidsbryst med kartofler


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop