Nem quiche lorraine med bacon og gruyereost

Quiche lorraine er en sikker tærte-vinder med smag af dejlig ost og bacon. Denne version er med gruyereost, men du kan bruge den ost, du bedst kan lide
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Nem quiche lorraine med bacon og gruyereost
30 min
3 personer
Tærtedej
200 g hvedemel
75 g smør
1-2 æggeblommer
Lidt salt
Fyld
75 g bacon i tern
50 g revet gruyereost (el. fast emmentaler)
3 æg
½ dl piskefløde el. ymer
Salt og peber
Revet muskat
Tilbehør
Grøn salat

Fremgangsmåde

  1. Smuldr smør i melet og saml dejen med salt og æggeblommer. Dejen stilles koldt, når den er samlet.
  2. Rul dejen ud eller fordel den i skiver i tærtebunden.
  3. Bunden skal nu blindbages med snydefyld, f.eks. tørrede bønner i 10 min.
  4. Tag snydefyldet op.
  5. Rist bacon (kan evt. brunes i tærtebunden, når den forbages - da bruges alufoliemetoden).
  6. Læg bacon og revet ost i tærten og fordel sammenpisket æg og fløde, der er smagt til med salt, peber og muskat.
  7. Bages færdig i ovnen ved 190° i ca 30 min.
  8. Tærten må gerne lige hvile lidt på eftervarmen, da æggemassen smager allerbedst, når den er lun.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.