Opskrifter

Revelsben i gryde

Fredag, 12. oktober 2012af Redaktion
Et par gode ben

(4 pers.)

1 kg revelsben
½ spsk. olie
2 løg
2 æbler
300 g snittet hvidkål
2 dl æblemost
3-4 stilke timian
1 tsk. kommen
Salt og peber

Tilbehør
Rugbrød og sennep

Skær kødet i skiver efter hvert ben. Gnid skiverne med salt og peber og brun dem i en stegegryde i olien. Pil løgene og skær dem i både. Skær æblerne i både med skræl. Kom løg, æbler, hvidkål, timian og kommen i gryden og hæld æblemost ved. Lad det simre mørt på ca. 1 time ved svag varme under låg. Smag til med salt og peber. Spis revelsbenene direkte fra gryden med sennep og rugbrød.

Revelsben: Grisens flæskeside deles på langs i stegeflæsk eller stegestykket nærmest svinekammen og kogeflæsk eller kogestykket nedenunder. I stegestykket sidder ribbenene, slagteren fjerner næsten altid ribbene i stegeflæsket, så skiverne bliver ensartede. Revelsben i skiver skæres af stegestykket med 1 ben på hver.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Baconsalat med croutoner
Glaserede spareribs med bønnesalat
Mælkebraiseret bovrullesteg




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop