Baconsalat med croutoner

En salat med fylde er nok til at gælde for et måltid
Af
Opskrift: Kristina Marckmann Foto: Carina Krüger
20 min
2 personer
Baconsalat med croutoner:
2 sk. hvedebrød
1 tsk. smør
1 tsk. salt
1 fed presset hvidløg
1 spsk. hakket persille
200 g bacon i tern
150 g blandet salat
6 cornichoner
1 st. bladselleri
1 æble
1 tsk. citronsaft
2 tsk. rødvins­­eddike
1 spsk. vand
1 spsk. olivenolie
30 g mild blå­skimmelost, f.eks. himmelblå
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Fjern skorpen og skær brødet i terninger.
  2. Rist brødternene i olien sammen med hvidløg og persille, til de er gyldne og sprøde, og lad dem afdryppe på køkkenrulle.
  3. Skyl salaten og hak cornichoner og bladselleri.
  4. Skær æblet i tern og vend dem i citronsaft.
  5. Pisk eddike, vand og olivenolie sammen og smuldr osten i.
  6. Pisk dressingen cremet og smag til med salt og peber.
  7. Bland salaten med cornichoner, æble og bacon og anret den i portionsskåle.
  8. Dryp dressingen over, pynt med sprøde croutoner og server.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.