Opskrifter

Riskroketter med mangosalsa

Mandag, 10. maj 2010af Redaktion
Spændende ret med god smag

(4-5 pers.)

3 dl jasminris
4½ dl vand
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
½ rød chili
50-75 g revet grana el. cheddar
1 tsk. knust koriander
½ tsk. salt
Kartoffelmel

Mangosalsa
1 lille, moden mango
1 lille salatløg
¼-½ rød chili
Saft af 1 lime
2 spsk. rapsolie
Salt og peber


Skyl risene i en sigte og kom dem i en gryde med 4½ dl vand. Kog dem sagte 10-12 min. under låg. Træk gryden fra varmen og lad risene trække 5 min.
Pil og hak skalotteløg, hvidløg og chili fint. Bland det hakkede og osten med de kogte ris. Smag til med salt og koriander. Form aflange boller med fugtige hænder, så risene ikke klæber til håndfladerne. Vend bollerne i kartoffel- eller hvedemel. Tryk dem lidt flade i melet og steg dem i olie ved middelvarme, til de er sprøde og gennemvarme, 4-5 min.
Mangosalsa: Skær mango, salatløg og chili i små tern. Bland med limesaft, olie, salt og peber efter smag.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere med ris...
Nasi goreng med rejer
Catalonske ris med vildsvin
Karryris med rejer
Risgryde med kalkun

Til dessert...
Letfrossen risbund med abrikoslåg og rabarber