Opskrifter

Ristet jomfruhummer med hummercreme

Mandag, 29. september 2008af Redaktion
(4 pers.)8 jomfruhummere200 g friske ærterLidt flødeCa. 100 g smør8-12 små kartofler1 stor bagekartoffelOlieLidt løgTomatpureGulerødderLidt

(4 pers.)

8 jomfruhummere
200 g friske ærter
Lidt fløde
Ca. 100 g smør
8-12 små kartofler
1 stor bagekartoffel
Olie
Lidt løg
Tomatpure
Gulerødder
Lidt hvidvin
Salt og peber

Hummerne pilles, skallerne gemmes til sauce. 100 g ærter lunes med lidt fløde og smør, blendes, sigtes og smages til. Den store kartoffel skæres ud i mindre stykker, som lægges i en gryde og hældes over med olie, simrer ved svag varme, til de er møre. Så tages de op af olien og ristes gyldne på en pande. De små kartofler koges møre i vand med salt og smør, til allersidst tilsættes de sidste 100 g ærter. Hummerskallerne ristes hårdt i en gryde, tomatpure, gulerødder og løg tilsættes, lidt hvidvin hældes ved, og alkoholen koges væk. Så tilsættes vand, gryden simrer i 30 min., hvorefter fonden sies, og der tilsættes 50 g smør og lidt fløde.
Hummerhalerne steges få min. i smør på pande ved middelvarme. Det hele anrettes på tallerknen og pyntes med krydderurter.

Opskrift: Thomas Pasfall