Opskrifter

Salat med kylling og jordbær

Torsdag, 24. maj 2018Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Denne salat er rigtig sommerlig og kan sagtens udgøre et hovedmåltid, da den er toppet med kylling. Servér med brød til og lad sommeren indfinde sig.

Ingredienser til salat med kylling og jordbær:

(2 pers.)

1 kyllingebryst
1 fed hvidløg
1 spsk. smør
2 spsk. pinjekerner
150 g broccoliasparges
100 g jordbær
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. vand
50 g rørsukker
100 g blandet salat
½ skalotteløg
50 g frisk mini mozzarella
1 spsk. olivenolie
2 timianstilke

Prøv også: Salat med tandoori-stegt kylling, melon og myntecreme

Fremgangsmåde:

Skær kyllingen i strimler og bland dem med presset hvidløg.
Svits kyllingestrimlerne i smørret, til de er netop gennemstegte, og stil dem til side.
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de begynder at tage farve.
Flæk broccoliaspargesene på langs og blanchér dem let.
Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte.
Kog eddike, vand og rørsukker op, til sukkeret er opløst, og hæld lagen over jordbærrene.
Skær løget i tynde strimler og bland salat, løg, mozzarella, broccoli og jordbær.
Pisk jordbærvæden med olie og timianblade og hæld det over salaten.
Servér salaten med kyllingestykkerne, pinjekerner og groft brød.

Se også: Kylling i fad: Kylling marengo