Opskrifter

Salat med sprød Læsøskinke og havkat

Fredag, 26. september 2008af Redaktion
(4 pers.)300 g havkatfilet8 skiver Læsøskinke (el. anden god tørret skinke)½ icebergsalat½ l blandede salatbladeDressing: Saften af ½ citron2-3 spsk.

(4 pers.)

300 g havkatfilet
8 skiver Læsøskinke (el. anden god tørret skinke)
½ icebergsalat
½ l blandede salatblade

Dressing:
Saften af ½ citron
2-3 spsk. mild olivenolie
½ fed finthakket hvidløg
1 tsk. dijonnaise
2 spsk. hakket purløg
Salt og peber

Læg filet i ovnfast fad, drys med salt, peber og 3 dråber olie og steg det i ovnen ved 210° i 3 min. Lad det varme færdigt i fadet. Fisken skal akkurat være gennemstegt. Skæres i 12-16 passende stykker. Salaterne skylles og dryppes af på et klæde. Skinken ristes i ovnen ved 210° i 5 min. Knækkes i passende stykker. Salaten rives i mundrette stykker og vendes med dressingen, der piskes sammen og smages til. Fisk og skinke anrettes på salaten, der serveres som forret og spises straks.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen