Opskrifter

Selleri med persillesmør i stegeso

Mandag, 30. juni 2008af X
(3-4 pers.)4 små økologiske sellerier a ca. 400 gOlieSaltVask sellerierne grundigt med en svamp og klip rodtrevlerne af. Hvis der er mørke pletter på

(3-4 pers.)

4 små økologiske sellerier a ca. 400 g
Olie
Salt


Vask sellerierne grundigt med en svamp og klip rodtrevlerne af. Hvis der er mørke pletter på sellerierne, skrælles de med en kartoffelskræller. Gnid sellerierne med salt og olie, læg dem tæt i en gennemvædet stegeso og kom låget på. Stil den i ovnen ved 200° 1½ -2 time afhængig af selleriernes størrelse, prøv med en kødnål. Skær sellerierne i kvarter og server med:

Persillesmør:
50 g blødt smør
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
2 spsk. hakket persille
2 spsk. klippet purløg
Salt og peber

Rør alle ingredienserne sammen og smag til med citron, salt og peber. Sæt smørret i køleskab en halv times tid.

TIP
Rodselleri får en fantastisk smag, når de mørnes i ovnen i stegeso. Læg først sellerierne i en skål koldt vand et kvarters tid, så jorden løsner sig.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen