Opskrifter

Shawarma

Onsdag, 21. marts 2012af Redaktion
Skønt krydret kød stegt i ovnen uden det traditionelle roterende spid, det smager dog stadig fremragende både som fyld i pitabrød, på pizzaen eller i en sandwich

600 g mørt kalvekød
2 spsk. shawarmakrydderi (se opskriften her)
1 tsk. sort peber
1 spsk. salt
4 spsk. eddike
1 spsk. olie

Skær kødet i strimler, bland det med krydderier, eddike og olie og lad kødet marinere i mindst et par timer på køl. Fordel kødet i et smurt, ovnfast fad og steg det i en 250° varm ovn i 7 min., vend kødet og steg i yderligere 5 min. Server kødet i pitabrød med salat, tomat, agurk, shata og yoghurt rørt med presset hvidløg, hakket mynte, salt og peber.

Tip: Shata er en traditionel stærk chilisovs fra det mellemøstlige køkken, der egner sig godt som ekstra krydring til pitabrød, pizza og sandwich. Chilisovsen kan købes hos etniske købmænd, eller du kan lave den efter opskriften her.

Madopskrift: Kristina Marckmann

SNIT GRØNSAGERNE

Mandolinjernet fra Börner skærer dine grønsager i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Shawarma-krydderi
Falaffel med mynteyoghurt
Pitabrød med rejer og hummus











Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop