Sildehaj med skalotter og sukkerærter

Fisk er sundt og lækkert - både til hverdag og fest
Af
af Redaktion

(2 pers.)

400 g sildehaj (2-4 stykker helt uden ben og skind)
20 g smør
300 g sukkerærter
2 kviste friske timianblade
15 g smør
1½ dl rødvin
6 små pillede skalotteløg

Tilbehør
Kartoffelmos


Kom løgene i en gryde med vin og kog ind, til der kun er 2-3 spsk. vin tilbage. Smag til med salt og peber. Kom smør, ½ dl vand og timian i en gryde, læg sukkerærterne over og bring i kog. Sluk straks. Kom salt ved. Læg filet af sildehaj i et smurt ovnfast fad og hæld løg og vin over. Stil i ovnen ved 200° i 8 min. Anret og server med kartoffelmos.
Sildehajen er den største haj i de danske farvande - den er ufarlig for mennesker. Den kan tilberedes på mange forskellige måder, og kødet er svagt rødligt og minder lidt om kalvekød.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere lækre retter med hvid fisk...
Rødspætter med courgetter, forårsløg og kål
Havkat med rød grapefrugt og agurk
Grillet multe med spinat og sesambønner

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.