Opskrifter

Sildehaj med skalotter og sukkerærter

Mandag, 14. september 2009af Redaktion
Fisk er sundt og lækkert - både til hverdag og fest

(2 pers.)

400 g sildehaj (2-4 stykker helt uden ben og skind)
20 g smør
300 g sukkerærter
2 kviste friske timianblade
15 g smør
1½ dl rødvin
6 små pillede skalotteløg

Tilbehør
Kartoffelmos


Kom løgene i en gryde med vin og kog ind, til der kun er 2-3 spsk. vin tilbage. Smag til med salt og peber. Kom smør, ½ dl vand og timian i en gryde, læg sukkerærterne over og bring i kog. Sluk straks. Kom salt ved. Læg filet af sildehaj i et smurt ovnfast fad og hæld løg og vin over. Stil i ovnen ved 200° i 8 min. Anret og server med kartoffelmos.
Sildehajen er den største haj i de danske farvande - den er ufarlig for mennesker. Den kan tilberedes på mange forskellige måder, og kødet er svagt rødligt og minder lidt om kalvekød.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere lækre retter med hvid fisk...
Rødspætter med courgetter, forårsløg og kål
Havkat med rød grapefrugt og agurk
Grillet multe med spinat og sesambønner