Grillstegt multe med spinat og sesambønner

Multe er en dejlig fisk, der er fast i kødet, men stadig saftig. Her er den grillstegt og serveret sammen med kogte bønner, dampet spinat og nye kartofler.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Grillstegt multe med spinat og sesambønner
Foto: Jette M. Vesterager
Annonce
20 min
2 personer
Grillstegt multe
2 stykker multefilet, evt. med skind (afskællet)
Sesamolie
½ dl sojasovs
Lidt friskrevet ingefær
Peber
300 g frisk spinat
300 g grønne bønner
½ dl smuttede mandler
2 spsk. sesamfrø
½ spsk. citronsaft el. riseddike
400 g kartofler

Fremgangsmåde

  1. Snit ridser i fisken og pensl med sesamolie, soja, ingefær og peber.
  2. Steg fisken på en grillpande ca. 5 min. på skindsiden og 2-3 min. på kødsiden. Lad den hvile.
  3. Kog bønnerne i saltet vand i 4 min. Hæld vandet fra og damp spinaten ovenpå. Hold dem dog adskildt.
  4. Brun de smuttede mandler i lidt sesamolie og drys med salt. Vend det i bønnerne med sesamfrø og eddike.
  5. Anret det på tallerken, hvor fisken lægges oven på spinaten, der lige vendes i sojaen. Server med nye kartofler.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.