Skal du lave en lagkage? Her er 17 lækre opskrifter

Søndag d. 29. august 2010 - af redaktionen

Her på siden giver vi dig 17 lækre lagkager der smager himmelsk.
 

Lagkage er en dansk klassiker som smager fuldstændig fantastisk. Med en lagkage går man aldrig galt i byen og for at komme danskernes kærlighed for lagkage i møde, har vi her samlet vores 17 bedste opskrifter, så du kan blive den ultimative lagkage konge/dronning.

Når man skal lave en lagkage, er det altid en god ide at finde ud af hvilke lagkagebunde man skal bruge. Hvis man kigger helt objektivt på lagkager, så er det som navnet antyder kager i lag. Men valget af bunden til lagkagen er derfor ret vigtigt, da det er det som holder lagkagen sammen. Der findes rigtig mange bud på lagkagebunde. Hvis det skal være nemt kan man købe dem i supermarkedet og hvis det skal være lidt mere lækkert kan man købe dem hos bageren. Dog kan man sagtens bage dem selv, og hvis man vil have en rigtig hjemmelavet lagkage, så laver man selvfølgelig selv sine bunde. Det er ikke så svært som mange tror, de fleste laver jo også deres egne chokolade kager, så der er ikke nogen undskyldning for ikke at lave en rigtig hjemmelavet lagkage.

Det næste som er vigtigt, er fyldet. Det er kun fantasien som sætter grænser, når det kommer til fyld i en lagkage. Især alle former for bær plejer at være en selvfølge i en lagkage, men man kan snildt bruge massere af andre former for frugt og der skal også helst være enten flødeskum eller en lækker creme i. Man kan pifte sin flødeskum eller creme op på alle mulige forskellige måder, f.eks. ved at blande dem op med noget marmelade eller måske noget Nutella.

 

Er du mere i humør til chokolade, kan du finde en masse lækre opskrifter på chokoladekage og chokolade desserter lige her.