Opskrifter

Skaldyrsgryde med hvidløgstoast

Fredag, 31. oktober 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lav en lækker og anderledes gryderet med skaldyr og servér med hjemmelavet hvidløgstoast

Opskrift på tomat-jordskokkesuppe

(4 pers. )

½ kg jordskokker
1 løg
1 fed hvidløg
15 g smør
1 dåse hakkede tomater

TIP

  • Rensede jordskokker bliver hurtigt mørke, så de skal i vand med citronsaft.

1 l grønsagsbouillon
½ usprøjtet citron
Salt og peber
¼ l fløde
1 snackpeber
1 spsk. olie
½ bdt. persille

Tilbehør:
Flute

Læg jordskokkerne i blød i koldt vand og børst dem rene eller skræl dem, hvis det er nødvendigt. Pil og hak løg og hvidløg, skær jordskokkerne i skiver. Sautér grønsagerne i smørret ved jævn varme 4-5 min. Tilsæt bouillon, fintrevet citronskal, salt og peber. Kog suppen sagte under låg 15-20 min., til jordskokkerne er møre. Purér grønsagerne i en blender og hæld suppen tilbage i gryden. Tilsæt hakkede tomater og fløde og varm suppen op. Smag til med citronsaft, salt og peber. Skær snackpeberen i tynde skiver og rist dem på panden 2-3 min. Tilsæt hakket persille. Spis flute til.

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

Opskrift på avocado-jordskokkesalat - god forret

(4 pers.)

300 g jordskokker
½-1 citron
2 modne avocadoer
3-4 spsk. olivenolie
1 spsk. mild vineddike (sherry eller hindbær)
25 g usaltede pistacienødder el. hasselnødder
Salt og groftkværnet
Peber
Purløg


Skrub jordskokkerne og skær dem i tynde skiver. Kom dem i letsaltet vand med citronsaft og kog dem 3-4 min., til de er let kogte og stadig sprøde. Hæld jordskokkerne i en sigte og skyl dem koldt. Flæk avocadoerne, fjern sten og skind. Skær frugtkødet i tynde skiver og stænk det med citronsaft. Anret de skivede jordskokker på portionstallerkener og læg avocadoskiverne over. Hak nødderne og drys dem på.
Ryst dressingen sammen og hæld den over. Kværn ekstra peber over og rund af med snittet purløg.