Opskrifter

Spaghetti bolognese

Tirsdag, 13. januar 2009af Redaktion
En hverdagsklassiker

(4 pers.)
25 min.

2 løg
2 stængler bladselleri
2 gulerødder
2 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød
2 spsk. tomatpure
1 dl vand
1 tsk. salt
1 knsp. peber
400 g spaghetti
Parmesanost


TIP

Spaghetti bolognese bliver ofte forvekslet med den danske udgave spaghetti med kødsovs til trods for, at der er stor forskel. Bolognesen er ikke en egentlig sovs og er mindre dominerende i forhold til spaghettien, men kan bestemt anbefales.

Hak løg, selleri og gulerødder fint og svits dem let i olien. Tilsæt kødet og brun det af sammen med grønsagerne. Rør tomatpure, vand, salt og peber i og lad kød-sovsen simre under låg i 15 min. Kog spaghettien i letsaltet vand, til den er al dente, ca. 8 min. og hæld vandet fra. Smag kødsovsen til med salt og peber og vend pastaen i. Server med friskreven parmesanost og et stykke godt brød.


Madopskrift: Kristina Miechels


Flere klassikere...
Boller i karry med ris
Chili con carne