(3-4 pers.)
Det skal du bruge til svampepizza:
Dej:
15 g gær
3 dl lunkent vand
200 g fuldkornsdurummel
175 g hvedemel
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Fyld:
100 g vesterhavsost el. anden kraftig, fast ost
400 g svampe, f.eks. champignoner, østershatte, kejserhatte og shiitake
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 potte basilikum
Sådan laver du svampepizza
Dej:
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt durummel, hvedemel, olie og salt.
Ælt dejen godt igennem, til den er blød og elastisk, og lad den hæve tildækket i ½-1 time.
Varm ovnen op til 250° sammen med en bagesten eller en bageplade.
Del dejen i to dele og rul hvert stykke ud, så det passer til bagestenen eller -pladen.
Sørg for, at der er rigeligt med durummel på bordet, så dejen ikke hænger fast.
Fyld:
Riv osten groft og skær svampene i skiver.
Fordel ost og svampe over pizzaerne.
Hak hvidløget fint og rør det med olien.
Dryp olien over svampene.
Skub pizzaerne over på bagesten eller bageplade én ad gangen og bag dem i ovnen, til kanten er lysebrun, og bunden sprød.
Drys basilikum over pizzaerne, inden de serveres med en skål salat til.
Prøv også: Lakse-spinattærte med porrer