Opskrifter

Svenske sennepssild

Tirsdag, 20. november 2012af Redaktion
Sild i sennepssauce til julefrokosten

Ingredienser til svenske sennepssild

(6-8 pers.)

4 gammeldags, marinerede
sildefileter

Sauce
½ spsk. grov dijonsennep
½ spsk. sød sennep
1 tsk. sukker
½ spsk. vineddike
3 spsk. olie
1 dl cremefraiche

Pynt
1 rødløg
1 syltet agurk el. 2 strimler asie
Hakket kryddergrønt

Sådan gør du
Skær sildefileterne i 2 cm brede stykker og læg dem på et fad. Bland sennep, sukker og vineddike. Pisk olien i en fin stråle og vend cremefraichen i. Hæld saucen over sildene. Pynt med rødløg og agurk og klip kryddergrønt over. Server sildene med rugbrød eller som i Sverige med kogte kartofler.
Sild hører til på julebordet, ikke mindst de hjemmemarinerede, der kan holde sig i glas med låg godt og vel et par uger på køl. Sennepssild og karrysildesalat er mere sårbare og kan stå en uges tid i køleskabet uden pynt.

Opskrift: Anne Skovgaard

Julens klassikere

Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...

Juleklassikere