Ingredienser til svenske sennepssild
(6-8 pers.)
4 gammeldags, marinerede
sildefileter
Sauce
½ spsk. grov dijonsennep
½ spsk. sød sennep
1 tsk. sukker
½ spsk. vineddike
3 spsk. olie
1 dl cremefraiche
Pynt
1 rødløg
1 syltet agurk el. 2 strimler asie
Hakket kryddergrønt
Sådan gør du
Skær sildefileterne i 2 cm brede stykker og læg dem på et fad. Bland sennep, sukker og vineddike. Pisk olien i en fin stråle og vend cremefraichen i. Hæld saucen over sildene. Pynt med rødløg og agurk og klip kryddergrønt over. Server sildene med rugbrød eller som i Sverige med kogte kartofler.
Sild hører til på julebordet, ikke mindst de hjemmemarinerede, der kan holde sig i glas med låg godt og vel et par uger på køl. Sennepssild og karrysildesalat er mere sårbare og kan stå en uges tid i køleskabet uden pynt.
Julens klassikere
Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...
Juleklassikere


Juleand med tilbehør
Anden skal være sprød, rødkålen skal der være bid i og saucen, der samler det hele, skal smage af noget. Her får du opskrifter og tip til det hele.


Stegt svinekam med tilbehør
Flæskestegen skal være sprød og tilbehøret lækkert.
Se opskrifter her.






Hel and til julemiddagen?
And med timian i sky, brombær og blodappelsiner. Se opskriften her.




Flæskesteg med æbler og svesker
Til alle, der vil have en traditionel julemiddag. Se opskriften her.


Byg dit eget peberkagehus
Nisserne bor i det hyggelige peberkagehus med farvede bolsje-vinduer og tagdækning af harlekinsknapper. Det tager lidt tid at lave peberkagehuset, men det er en rigtig familieaktivitet. Pas godt på små fingre, når der arbejdes med varm karamel. Se opskriften her.




Himmelske honningkager
Theresa blev kendt med DR2s tv-serie "Bonderøven" - her giver hun sit bud på lækre honningkager. Se opskriften her.


3 slags sild til julefrokosten
Karrysild, røde sild og hvide sild med urter. Se opskriften her.


Relaterede artikler