Opskrifter

Svinemørbrad med persille og peberrod

Fredag, 26. september 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Svinemørbrad er en populær spise – for den er billig, hurtig at tilberede og så er den mager. Her er den tilberedt med persille og peberrod, servér den med en lækker gulerodstærte

Opskrift på svinemørbrad med persille og peberrod

(Svinemørbrad til 2-3 pers.)

1 svinemørbrad (ca. 400 g)
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 lille bdt. persille
35 g hasselnødder
1 cm frisk peberrod

Salat:
50 g frisk spinat
1 hjertesalathoved
¼ spidskålshoved
Salt og peber
1 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. olivenolie
Evt. lidt sukker

Fremgangsmåde til svinemørbraden

Afpuds din svinemørbrad og gnid den med olie, salt og peber. Brun din svinemørbrad på en varm pande 2 min. på hver side. Skyl og hak persillen. Hak hasselnødderne groft. Skræl og riv peberroden fint. Bland persille, nødder og
peberrod med resten af olien, smag til med salt og peber. Læg halvdelen af krydderblandingen på et stk. alufolie og læg din svinemørbrad ovenpå, fordel resten af krydderblandingen oven på din svinemørbrad og hold det fast med alufolien. Sæt din svinemørbrad i ovnen ved 200° i 35 min.

Skyl spinaten og lad den dryppe godt af. Skyl og pluk salaten i mindre stykker. Snit kålen meget fint. Bland dressingen og vend grønsagerne i den. Servér din svinemørbrad med gulerodstærte (se opskrift nedenfor) og salat.

Opskrift på gulerodstærte

(2-3 pers)

5 gulerødder
1 skalotteløg
10 g smør
1 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1 spsk. æbleeddike
Salt og peber
2 plader butterdej

Pynt:
100 g fetaost
1 usprøjtet citron
½ bdt. bredbladet persille
50 g valnødder

Tænd ovnen på 200°. Rens og flæk gulerødderne på langs. Skær skalotteløget i både. Varm en lille jernpande med smør og olie. Kom gulerødderne og skalotteløget på og steg dem i 2 min. Kom honning og æbleeddike ved og lad det karamellisere let. Sluk efter 2 min. og kom salt og peber ved. Læg de optøede butterdejsplader ved siden af hinanden og pres samlingen godt sammen. Læg butterdejen over panden, luk godt til og skær det overskydende butterdej fra. Sæt panden i ovnen i 15 min., til butterdejen er lysebrun. Lad den stå i 2 min. og vend ved hjælp af et skærebræt eller tallerken forsigtigt tærten over på en tallerken. Smuldr fetaen, riv citronskallen, hak persille, rist valnødderne i ovnen ved 200° i 5 min. og hak dem. Bland det hele til pynten sammen. Smag til med salt og peber og drys det over tærten.