Opskrifter

Timiankogt kalveculotte

Mandag, 22. marts 2010af Redaktion
Skøn ret serveret med papaya-pebersalat

TIMIANKOGT KALVECULOTTE
(6 pers.)

1 kalveculotte på ca. 1 kg
1½ tsk. salt
6 peberkorn
1 bdt. timian
2 laurbærblade
2 løg
Friskrevet peberrod


Vend culotten og fjern senen på undersiden. Læg culotten i en gryde og hæld vand ved, så det dækker. Kog op og skum. Tilsæt salt, peberkorn, timian, laurbærblade og delte løg. Kog culotten 3/4-1 time under låg, til den er mør. Skær culotten i skiver fra den laveste spids, så det bliver på tværs af kødtrådene. Server med revet peberrod.


PAPAYA-PEBERSALAT
(6 pers.)

2 modne papayer
2 røde el. gule peberfrugter
Saft af 1 citron

Dressing
½ dl fløde
½ tsk. dijonsennep
1 tsk. citronsaft
Et nip sukker
Salt og peber
1-2 spsk. vand

Skræl papayaerne, flæk dem på langs og skrab de sorte kerner ud. Skær papayaen i tynde skiver og peberfrugterne i smalle strimler. Bland papaya og peber med en smule salt i en serveringsskål. Pisk fløde, sennep og citronsaft sammen. Kom lidt vand i og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten kort tid, inden den skal spises.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv flere lækre opskrifter...
Røget hellefisk med avocado og rogn og Spinatgazpacho
Kalvelever med bløde løg og agurkesalat
Kalveruller med spinatsalat i pecorinokurv